Sabtu, Mei 30, 2009

kugiran dan pop yeh yeh


kemunculan kumpulan gitar rancak pada awal tahun 1960 mengubah selera masyarakat terhadap seni hiburan. dari muzik berbentuk ghazal. joget, zapin, dondang sayang dan sebagainya, masyarakat disajikan dengan muzik berbentuk pop yeh yeh. Banyak kumpulan muzik yang dipanggil kugiran muncul seperti "the siglap five" " the rytham boy" "nirwana" dan banyak lagi. salah satu yang masyhur ialah " de destortion". 

7 ulasan:

buah kelapa turkey berkata...

macam kenal pemain guitar di sebelah kanan gambar. he....he....

zino berkata...

teringat zaman dolu dolu hehe

rouslenz berkata...

huwa...haha

Nurhani Salwa Binti Jamaluddin berkata...

Salam,

Yeh yeh, pop yeh yeh!

amirhamzah64 berkata...

salam,

hari ini 31 Mei 2009, TS S.M Salim nyanyi lagu 'pantun budi' di satu majlis perkahwinan di Jalan Kenanga, Kg,Istana Batu Pahat. Sempat bergambar dengan Tan Sri. Nak tengok gambar lawati la blog saya.

KUNTONG berkata...

sya dah pun lihat tdi.wah bukan main lgi ya.bergaya nampak !

eiza in the house.. berkata...

Pakcik kuntong pun minat pop yeah2 yer..hehe

abg sepupu ngan pakcik eiza minat karoke lagu pop yeah2, kat kenduri org kawin..:)