Isnin, Ogos 24, 2009

Lagu "WIDURI"


Widuri....................kukan menyayangi mu.
Maaf kawan-kawan, bila anda menatap blog ku, anda akan terhibur dengan lagu "Widuri".Lagu ini adalah lagu kegemaran ku sejak ianya di siarkan di udara lagi. Senikatanya amat menyentuh jiwa. Kekadang membuatkan aku terkenang-kenang kisah-kisah silam. Walau bagaimana pun ia hanyalah hiburan semata-mata. Disuatu senja...di musim yang lalu, waktu itu hujan rintis.....................
widuri...elok bagai rambulan........widuri.elok bagai lukisan......oh sayang.......widuri bukalah pintu hati.....untuk ku........widuri....ku akan menyanyangi........................Sekian lamanya engkau hidup seorang diri...ku ingin membalut luka hatimu.....widuri....
Pokok Widuri

14 ulasan:

ShiDa berkata...

Salam Ramadan Pak Kuntong!

Dgr lagu widuri ni.. mcm sinonim dgn hubby shida.. lagu ni mmg fav dia bila berkaraoke.. btw lagu ni semmgnya evergreen since arwah abah pun suka sgt dgn lagu ni...

KUNTONG berkata...

Shida:
Orang tua-tua mcm saya ni memang suka lgu yang sentimental sprt lgu ini.Kekadang teringat kisah-kisah luka masa muda dulu.Ianya meninggalkan kesan yang mendalam dalam jiwa saya. Entah le...kisah dulu.

Cik Skaf berkata...

Salam En Kuntong,
widuri tu nama pokok bunga ya? huhu.baru tau..
Lagu Widuri mmg best sgt. Terbuai2 perasaan bila mendengarnya.

maiyah berkata...

salam.. bila hati jadi syahdu mmg asyik dgr lagu nih tapi kalo sy lebih suka lagu ROCK heeeeee jgn tak caya, sentimental rock jer

amirhamzah64 berkata...

lagu 'widuri' ni lagu kegemaran Anwar Ibrahim dan Nik Aziz jugak pakcik hehehe

T.u.Y.a berkata...

salam PK..
lagu ni sangat2 mendamaikan..
mengimbau kenangan dolu2 masa muda kan?
hehehehheh..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Oooo..cikgu suka lagu Widuri ni ye??

Ehh, pokok tu nama nye pokok widuri ye cikgu?? alahaiii..klu cikgu tak bgtau, gerenti saya x tau nama sebenar pokok itu...

hehehhehe

DrSam berkata...

baru saya tahu Widuri tu nama pokok :) terimakasih diatas info yang berguna ini. Lagu sentimental begini memang menusuk kalbu.

Salam Ramadhan almubarak untuk cikgu sekeluarga.

Dee berkata...

lagu widuri lagu kegemaran arwah abang sy juga..al-fatihah..

zedmagel berkata...

Salam Ramadhan Bro Kuntong,


Lagu Widuri memang pilu, tapi dari mendengar lagu tu, lebih elok di bulan ramadhan ni kit menderas mengaji mana yang tahu, moga berolah RahmanNya jua.

KUNTONG berkata...

Skaf:hanya yg brjiwa sentimental saja.

Maiyah: Sntimntl rock pun ada yg jiwang.

Amirhamzah:hampir sama taraf le tu.

Tuya : Ada lagu Widuri dlm versi Jawa.

JaJa:Ia juga nama tmpat di Jawa.

Dr Sam : Dnga lagu untuk kedamaian jiwa.

Dee: Lagu ni untuk org yang frust.

Tuan Guru Zedmagel: Terima kasih Tuan Guru Zedmagel atas nasihat tuan guru. he.....he.....

rouslenz berkata...

brozed, this song might be dedicated to r###o ##u...most probably...

KUNTONG berkata...

rouslenz:

macam tu le agaknya. Kalau buka lagu tu jangan kuat-kuat, nnti Tuan Guru Zedmagel marah....(mungkin mcm yg di Klantan). call me if u want to "ngeteh".

Mak Su berkata...

lama tak dengar lagu ni